Selvert Thermal

Selvert

Njega lica

Više
Selvert Thermal

Selvert

Njega tijela

Više
Selvert Thermal

Selvert

Akcije

Više

Praktika Pollak

Andrije Hebranga 13
10000 Zagreb, Hrvatska

T1: 01 / 4833 823
T2: 01 / 4826 626
M1: 098 / 9957 047
M2: 091 / 1569 046

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Otvoreni smo:

Ponedjeljak - Petak
12:00 - 20:00
Subota
10:00 - 14:00

"Ručna limfna drenaža po dr.Vodderu" u njezi lica i tijela

 

"Ručna limfna drenaža po dr. Vodderu" je posebna terapijska metoda u fizikalnoj medicini. Također, u svijetu kozmetike se njezina primjena smatra ključnom obradom u svim kozmetičkim tretmanima lica i tijela. Važno : Dobar rezultat ovisi o pravilnom izvođenju ove tehnike i o stručnoj procjeni 'problema' na početku tretmana.

 

U njezi lica se "Ručna limfdrenaža po dr.Vodderu"  primjenjuje kod :

 • tretiranja akni (brzo zacijeljivanje i smirivanje upalnih procesa)
 • dugotrajnih upalnih procesa kože lica, osjetljive i/ili iritirane kože-bez obzira na uzroke, kod alergija 
 • zastoja tkivne tekućine u području očiju (poznate "vrećice ispod očiju")
 • glavobolja (nepoznatog porijekla)
 • za brzu regeneraciju i revitalizaciju kože lica
 • za poboljšanje reljefa kože i tkiva lica, za ujednačavanje boje kože lica i 

najpoznatija je njezina učinkovitost kod smirivanja iritirane kože nakon mehaničko-dubinskog čišćenja kože

 

U njezi tijela se Limfna drenaža može raditi kao zaseban tretman ili se uključuje u programe kombiniranih tretmana :

 • u slučajevima kroničnog umora, neispavanosti i sl.
 • u razdobljima povećanih umnih napora (npr. ispitni rokovi kod studenata)
 • tijekom svih razdoblja "brzog mršavljenja" (uz odgovarajuće korekcije u prehrani)
 • u svim razdobljima pojačane tjelesne aktivnosti (sve vrste tjelovježbe) za brže oblikovanje tijela i održavanje
 • kod trudnica tijekom trudnoće (noge i gležnjevi) i u razdobljima poslije poroda
 • kod problema s visokim tlakom
 • u svim kombiniranim anticelulitnim programima, bilo aparativnim ili preparativnim 
 • nakon dugotrajnih bolesti za brzi oporavak
 • poslije ili za vrijeme terapija s kortikosteroidima (uz event. konzultaciju s liječnikom)
 • kod osjećaja  'napuhnutosti'  - za vrijeme PMS sindroma
 • kod probavnih smetnji
 • kod osoba s osjetljivim krvožilnim sustavom kada snažne masažne tehnike nisu preporučljive
 • umjesto anticelulitne masaže
 • obavezno poslije svake obrade - tretmanima aparatom

Kod obrada Limfnom drenažom posebno poglavlje su tretmani donjih ekstremiteta, prije svega kod problema s venskim dijelom krvožilnog sustava kada su čvršće masažne tehnike definitivno izvan primjene. Vodderova limfna drenaža donosi u tim slučajevima  veliko olakšanje, evidentno smanjenje otoka nogu i otklanja osjećaj težine ili boli u nogama - posebno kod osoba koje imaju sjedeće radno mjesto ili pak kod trudnica.

 

Trajanje tretmana:   30 - 45 - 60 min
Cijena po tretmanu: 120,00 - 180,00 - 240,00 kn

 

Povijest limfne drenaže

 

Začetnik i utemeljitelj ove relativno 'mlade' terapijske metode je dr. Emil Vodder koji je bio po zanimanju fizioterapeut. On je 30-ih godina prošlog stoljeća radio kao maser u institutima za fizikalnu terapiju u južnoj Francuskoj. Tijekom rada s pacijentima je intuitivno koristio određene masažne pokrete i ubrzo je počeo primjećivati da je uslijed takve masažne tehnike dolazilo do posebno brzih rezultata. Ove je pokrete Vodder oblikovao i objedinio u  sustav ciljanih masažnih pokreta za lice i za cijelo tijelo. Svoju metodu je tada autorizirao. Danas se ova terapijska metoda koristi u fizikalnoj medicini za odstranjivanje suvišne tekućine u organizmu kod svih oboljenja uslijed kojih dolazi do oteklina.

Dr. Vodder i njegova žena Estrid, koja je bila također fizioterapeut, su svoju metodu prvi put objavili javnosti 1936. godine na jednom kongresu u Parizu i zatim su je širili i promovirali putem edukacija za fizioterapeute, masere, kozmetičare i medicinare. Na svojim putovanjima su proveli nekoliko desetljeća i osposobili su na tisuće limfnih terapeuta u Europi, Sjedinjenim Državama, Australiji. Početkom II. svjetskog rata, 1939.g., su osnovali prvi "Institut za limfnu drenažu" u Koppenhagenu.  U njihovom Institutu su nastavili održavati kontinuiranu nastavu i u istom Institutu su započela prva znanstvena istraživanja u medicini. Emil Vodder je upisao studij na fakultetu, diplomirao je i doktorirao. 

Dr. Vodder se smatra utemeljiteljem nove medicinske grane - današnje limfologije. Prihvaćanje njegove metode u fizikalnoj medicini u bezbrojnim bolnicama i klinikama u svijetu se je moglo ostvariti jedino kroz kontinuirani rad na edukacijama. Dr. Vodder je savršeno strukturirao nastavu podjelom na teorijski i praktični dio, pri čemu je naglasak stavio na vrlo intenzivan praktični rad. Takav model nastave se održava još i danas. Polaznici seminara  "Ručne limfne drenaže po dr. Vodderu" moraju uz opsežno teorijsko znanje savladati preciznu tehniku pokreta jer o tome ovisi rezultat ove masaže.

Dr. Vodder je sudjelovao u otvaranju i osnivanju nekoliko škola u Europi, ali je svoje cjeloživotno djelo, svoju autoriziranu metodu predao u nasljedstvo svojim najužim odanim suradnicima - bračnom paru Wittlinger u Austriji.  Bračni par, Guenter i Hildegard Wittlinger, su bili njegovi suradnici od samog početka i zaslužni su u širenju ove metode ne samo u promidžbenom smislu. Svojem su terapijskom centru u Tirolu priključili  "Školu za limfnu drenažu po dr. Vodderu" i počeli su održavati edukacije u ovoj metodi - sve do danas. Ova renomirana škola je danas poznata diljem svijeta kao "Dr. Vodder Akademie". U njoj se neprekidno educiraju fizioterapeuti, maseri, kozmetičari, aromaterapeuti, zapravo svi profesionalci koji mogu ovu masažnu tehniku primijenjivati u svojem svakodnevnom radu i u okviru svoje profesije. Nastavni planovi i programi u ovoj školi uključuju poduku iz drugih masažnih metoda ali naglasak je ipak ostao na edukacijama "Ručne limfne drenaže po dr. Vodderu".

U Hrvatskoj se je Vodderova limfna drenaža počela primjenjivati sredinom sedamdesetih godina kada je bilo održano nekoliko seminara u suradnji sa austrijskom "Dr. Vodder-Akademie" i njihovim predavačima.

 

Slike s lijeve strane :

- dr.Emil Vodder

- dr.Emil Vodder, Gunther Wittlinger, Estrid Vodder

- dr.Emil Vodder prilikom prvih edukacija

- dr.Emil Vodder i njegova žena Estrid, bračni par Hildegard i Gunter Wittlinger u Tirolu 70-h godina