Selvert Thermal

Selvert

Njega lica

Više
Selvert Thermal

Selvert

Njega tijela

Više
Selvert Thermal

Selvert

Akcije

Više

Praktika Pollak

Andrije Hebranga 13
10000 Zagreb, Hrvatska

T1: 01 / 4833 823
T2: 01 / 4826 626
M1: 098 / 9957 047
M2: 091 / 1569 046

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Otvoreni smo:

Ponedjeljak - Petak
12:00 - 20:00
Subota
10:00 - 14:00

Limfdrenaža po dr. Vodderu - originalna metoda

U njezi tijela se limfdrenaža može također raditi kao zaseban tretman:

• za dubinsko opuštanje tijekom svih razdoblja u kojima su pojačani umni ili tjelesni napori
• u slučajevima kroničnog umora, neispavanosti i sl.
• kod studenata za vrijeme ili prije ispitnih rokova (magisteriji, doktorati)
• tijekom svih razdoblja ''brzog' mršavljenja (uz odgovarajuće korekcije u prehrani)
• u svim razdobljima pojačane tjelesne aktivnosti (aerobik, gimnastika, pilates i slično) za dodatno pročišćavanje organizma
• kod trudnica tijekom trudnoće (noge i gležnjevi) i u razdobljima poslije poroda
• kod problema s visokim tlakom
• u programima detoksikacije organizma, i/ili nakon dugotrajnih bolesti za brzi oporavak, tijekom i/ili nakon završenih terapija kortikosteroidima (konzultacije s liječnikom)
• kod osoba s osjetljivim krvožilnim sustavom kada snažne masažne tehnike nisu preporučljive (umjesto aniticelulitne masaže)

Kombinacije Limfdrenaže s ostalim postupcima u njezi tijela su također jako učinkovite. Primjena Limfdrenaže poslije bilo kojeg tretmana s aparatom u anticelulitnim programima znatno ubrzava rezultate (potrebno je manje dolazaka) i nakon završene kure je dobiveni rezultat dugotrajniji. Tijekom preparativnih obrada (body wrapping, pakunzi za tijelo, primjena blata, algi i sl.) se Limfdrenaža primjenjuje zbog brže detoksikacije tretiranog područja jer se uslijed njezine učinkovitosti brže uspostavljaju prirodni procesi koji su osnova za pravilno funkcioniranje organizma - bez celulita.
Više o limfnoj drenaži pročitajte ovdje.

Masaža bambusovim štapićima

Masaža bambusovim štapićima je masažna tehnika koja je u Europu stigla sa Dalekog Istoka zahvaljujući širenju kompleksnih ayurvedskih tretmana. Ovi masažni tretmani su vrlo efikasni, mogu se kombinirati s klasičnom masažom i prije svega s Vodderovom ručnom limfdrenažom. Važna je i primjena dobro odabranih preparata, najčešće kokosovog ulja koje mora biti 100% prirodno i po mogućnosti organskog uzgoja.

 

Ovaj tretman zamjenjuje klasičnu anticelulitnu masažu kod osoba s osjetljivim venskim dijelom krvožilnog sustava, kada su snažne masažne tehnike nepoželjne i štetne.

 

Trajanje tretmana: 60 minuta
Cijena po tretmanu: 250 kuna
Napomena: ukoliko je potrebno više tretmana, cijena po tretmanu je niža

Masaža ventuzama - anticelulitna obrada

Primjenom ventuznih tretmana se u europskim zemljama jako često koriste fizioterapeuti, naturopati, medicinski maseri i drugi stručnjaci koji se bave liječenjem i rade s pacijentima. Ova metoda, poznata već nekoliko stoljeća, je našla svoju obnovljenu primjenu u suvremenoj fizikalnoj terapiji za pacijente, ali također u kozmetičkoj njezi lica i tijela kod zdravih osoba.

Masaže pomoću ventuza su specifičan masažni postupak malo jačeg intenziteta. Preporučuju se:
• u slučaju jako napete i zategnute muskulature za smekšavanje tkiva,
• za bolju protočnost tkivnih tekućina,
• za odstranjivanje viška vode na pojedinim područjima,
• kod bolne i osjetljive muskulature leđa, bokova ili gornjeg dijela nogu (natkoljenica).

Također, mogu se koristit kao inicijalni tretman na početku masaže ili pak se kombiniraju s klasičnom masažom ili s "Limfdrenažom po dr. Vodderu" tijekom jedne ili više obrada.
Učinkoviti anticelulitni programi sadrže jako često ove obrade zbog postizanja bržeg i trajnijeg rezultata. Nakon postignutog rezultata npr. kod mršavljenja, ili nakon uspješne serije masaža ili limfdrenaža se mogu ventuze primjenjivati za održavanje optimalnog stanja muskulature.. Takvi tretmani su vremenski manje zahtjevni i kroz vrijeme i financijski isplativiji.

Za dobru tehniku u primjeni ventuzne masaže je potrebna iznimna vještina jer o njoj ovisi rezultat tretmana.

Trajanje tretmana: 30-60 minuta
Cijena po tretmanu: 100-200 kuna
Napomena: ukoliko je potrebno više tretmana, cijena po tretmanu je niža

Parcijalne masaže - sindrom bolnih leđa

Sindrom bolnih leđa je vrlo učestala pojava današnjice kod osoba svih starosnih dobi. Pojavljuje se uslijed nedovoljnog kretanja pojedinca (višesatni boravak uz računalo, televiziju, dugotrajnog sjedenja u automobilu i slično).

 

U ovom tretmanu parcijalne masaže obuhvaća se područje cijelih leđa počevši od potiljka pa sve do kukova. Ta se obrada najčešće mora ponoviti nekoliko puta – sve do nestanka bolnih simptoma. Za održavanje postignutog rezultata potrebno je ponavljanje tretmana prema individualnim potrebama.

 

Trajanje: 20-45 minuta
Cijena po tretmanu: 50-150 kuna
Napomena: ukoliko je potrebno više tretmana, cijena po tretmanu je niža

Klasična masaža cijelog tijela

Klasična masaža cijelog tijela uobičajeni je tretman koji je danas potreban svakoj ženi zbog stresne i užurbane svakodnevnice. Stručno izvedeno opuštanje muskulature tijela putem vješte masažne tehnike odstranjuje posljedice napetosti, umora, nervoze, poboljšava stanje krvožilnog sustava, doprinosi boljem kretanju.
Odabir masažnog sredstva je važan, ali njegovo doziranje je također bitno. Tijekom masaže upotrijebljena količina ulja (kreme, gela i/ili slično) određuje kvalitetu, intenzitet i preciznost kod masažnih pokreta. Do završetka masaže bi se masažno sredstvo trebalo potpuno apsorbirati u kožu i koža ne bi trebala biti poslije masaže masna.
Masažna sredstva određene pH vrijednosti imaju dodatno djelovanje na kožu. Koža će bolje funkcionirati, postaje glatka, njezina će se boja ujednačiti. U tu svrhu se može ponekad prethodno napraviti i peeling cijelog tijela.

 

Masažna tehnika i vrijeme trajanja masaže se razlikuje od osobe do osobe jer ovisi o trenutnom psihofizičkom stanju, potrebama, mogućnostima ili željama osobe koja se je odlučila za ovaj tretman.
Najveća dobrobit masaže se postiže redovitošću. Razmaci između pojedinih masaža se mogu s vremenom produžiti. Daljnja učestalost se može ustanoviti već tijekom prve serije dolazaka. Stručno educirana kozmetičarka će u tom pogledu dati najbolji savjet i pomoći pri odluci za nastavak tretmana. Za održavanje optimalnog stanja muskulature su dovoljne također parcijalne masaže (leđa, bokovi, noge i slično).

 

Trajanje tretmana: 30-60 minuta
Cijena po tretmanu: 100 - 200 kuna

Napomena: ukoliko je potrebno više tretmana, cijena po tretmanu je niža